Het zomerseizoen staat voor de deur, en dat betekent dat de festivals weer van start gaan! In Nederland hebben we genoeg festivals om ons de hele zomer lang mee te vermaken, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de foodfestivals die ook in de herfst nog actief zijn. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen minimaal één festivalticket hebben geboekt dit jaar. Nu hoef je alleen nog maar de juiste outfit uit de kast te trekken. Helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Welke tops trek je aan, en is het slim om een jas mee te nemen? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel!

Draag comfortabele kleding

Natuurlijk wil jij er stijlvol uitzien op een festival, maar houdt ook vooral rekening met het comfort. Je bent immers de hele dag op het festivalterrein aan het rondlopen en aan het dansen. Het is belangrijk dat je kleding meebeweegt met je lichaam. Kiest daarom bijvoorbeeld voor loshangende tops en spijkerbroeken. Deze zijn comfortabel, en kunnen tegen een stootje!

Draag laarzen

Let op, want hiermee bedoelen we natuurlijk niet dezelfde laarzen die je draagt op de boerderij of in de regen. We hebben het specifiek over hogere schoenen zoals cowboylaarzen. Festivalterreinen zijn vaak gebouwd op gras en zand, waardoor het wat modderig kan aanvoelen. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Vermijd bijvoorbeeld witte tops en broeken, en zorg ervoor dat er geen zand in je schoenen kan komen door laarzen te dragen. Dit kan veel irritaties voorkomen en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de artiesten.

De meeste festivals in Nederland duren tot laat in de avond. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn op de dalende temperaturen. Neem daarom een vest, trui of een jas mee. Deze kun je over je kleding dragen zodra het kouder wordt. Uiteraard is het hierbij belangrijk om het weerbericht in de gaten te houden. Hoe koud wordt het ‘s avonds? En blijft het droog? Hier kun je jouw kleding eventueel nog op aanpassen.